Dit jaar houden we als vereniging geen alphacursus. Als je er toch graag een wil volgen dit jaar dan ben je welkom bij Redeemer: redeemerdelft.nl/explore/alpha-course. De alpha van Redeemer is elke dinsdag om 18:30 en begint op 12 oktober 2021.

Alpha Students Delft

Wat is Alpha Students?

Op de Alphacursus maak je in 10 weken tijd kennis met het christelijk geloof. De cursus bestaat uit 10 avonden en een weekend waarin de meest belangrijke onderwerpen van het christelijk geloof voorbijkomen.

Is er meer? Wie is Jezus? Bijbellezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Met welke vraag je ook rondloopt, de Alphacursus is toegankelijk voor elke student.

We beginnen de avond altijd met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een kort praatje over het onderwerp. Vervolgens kun je in een klein groepje doorpraten over dit onderwerp. Afsluitend is er elke avond een borrel.

Is het ook voor mij?

Iedereen is uitgenodigd! Mensen komen met verschillende redenen naar Alpha Students. De één is benieuwd of er meer is tussen hemel en tentamen, de ander vraagt zich af of er überhaupt een God bestaat en wil dat uitzoeken. De volgende wil meer weten over het christelijk geloof, of is net christen geworden.

Welke vraag je ook hebt: Alpha Students is een plek waar géén vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Alle meningen worden gerespecteerd.

Met welke moeite je ook rondloopt… Het leven kent moeilijkheden – onzekerheden in je werk of studie, worstelingen in relaties en vriendschappen, ziekte en ongemak, enzovoort. Waar je ook tegen aan loopt, Alpha Students is de plek waar je je vragen kunt stellen met de vrijheid om te delen of te luisteren. Ben je op zoek naar diepere vriendschappen… Een aantal van de meeste hechte langdurige vriendschappen zijn tijdens Student Alpha ontstaan. Deze vriendschappen gaan verder dan de standaard vragen ‘Hoe heet je?’ en ‘Wat doe je?’. Je kunt echt persoonlijke contacten maken en praten over die zaken waar jij mee bezig bent.

Wat kost het?

Alpha Students is helemaal gratis! We vragen alleen een bijdrage als je mee gaat met het weekend.

iets voor jou?

Startavond Alpha Students

15 sept. 2020

 

Neem even contact op voor de locatie

alpha[at]ns-delft.com

Alpha in beeld

Benieuwd naar iemand die zelf een Alpha gevolgd heeft? Bekijk dan even onderstaand filmpje.