Structuur

Hoofdzakelijk bestaat de vereniging uit de Open Avond, Kringhuizen en zubs.

Open Avond

Twaalf keer per jaar is een gezamenlijke verenigingsavond, deze begint om 18:30. We zitten dan in het Congregatiegebouw en beginnen de avond met een warme maaltijd. De avondinvulling varieert. Meestal nodigen we een spreker uit en zingen we een aantal liederen. Op deze avonden schuwen we geen enkel onderwerp en proberen we veel van elkaar te leren. Na deze spreker zullen we nog bij de bar borrelen tot 1:00. Je bent altijd welkom!

Kringhuizen

De vereniging is opgedeeld in vier kringhuizen van 12 tot 20 leden. Alle kringhuizen delen de zelfde visie maar elk hebben ze een eigen karakter en invulling. Voor iedereen is er wel een plek waar hij zich thuis voelt.

Lees meer over kringhuizen

Zub

Eens per twee weken komen alle leden, binnen de kringhuizen, samen in ‘zubs’. Zubs zijn groepen van 4 tot 6 leden, om samen uit de Bijbel te lezen, te bidden, elkaar te bevragen en te bemoedigen. De zubs vormen de kern van de vereniging. De zubs hebben als doel God te leren kennen en te leren het geloof toe te passen in ons leven.

Je bouwt een hechte band op met je zub-genoten en je wordt uitgedaagd om stappen te zetten in je geloof. De kringhuisavond begint om 18:30 uur in het kringhuis met een maaltijd waarna de Bijbel ingedoken wordt. Na afloop treffen alle zubs elkaar in het Congregatiegebouw aan de Brabantse Turfmarkt 9.

Activiteiten NS-Delft

Weekenden

Elk jaar beginnen we met het introductieweekend voor alle nieuwe leden. Tijdens dit gave en ontspannende weekend leer je alle nieuwe en oude leden snel goed kennen en ontdek je meer over Navigators Delft. Minimaal een keer per jaar ga je een weekendje weg met je kringhuis. Op dit weekend leer je op een ontspannen manier deze groep een stuk beter kennen en daarmee leg je ook de basis voor onderling vertrouwen. De invulling van dat weekend is geheel vrij en is daarmee vooral gericht op ontspanning.

In februari gaan we weer met de hele vereniging een weekend weg. Dit weekend is gericht op geloofsopbouw. Er worden sprekers uitgenodigd, en we gaan uiteen in de zubs. Tijdens dit weekend staat één thema centraal. Thema’s die de afgelopen jaren voorbij kwamen waren onder meer ‘Geloofsovergave’ en de ‘De Heilige Geest, Wie is Hij, wat doet Hij en hoe kan ik van Hem vervuld raken?

Dies Natalis

Dies Natalis is Latijn voor geboortedag. Op drie maart (03/03) vieren we onze Dies, de verjaardag van de vereniging. Dit is een van de hoogtepunten van het verenigingsjaar. Een week lang vinden allerlei activiteiten plaats met o.a. een ludieke actie en een galadiner met feest.

Kringhuisstrijd

In het begin van het studiejaar vind de kringhuisstrijd plaats. Een gezonde rivaliteit wordt dan aangewakkerd als de verschillende kringhuizen het tegen elkaar opnemen. Tijdens dit toernooi laat iedereen zich van zijn/haar sportiefste kant zien. Het doel is het winnen van de felbegeerde bokaal en natuurlijk van eeuwige roem en dergelijke.

Kerstdiner

Ieder jaar hebben we een kerstdiner, dit jaar voor 100 mensen! Een mooie traditie waarbij het altijd ontzettend gezellig is. Naast huidige leden, zijn er dan ook altijd oud-leden aanwezig en nodigen we actief gasten uit. Tegelijkertijd staan we stil bij Kerst en vieren we de geboorte van Jezus. Eén groot feest dus!

 

Activiteiten Landelijk

Focusweekend

Tijdens het focusweekend ontmoet je meer dan duizend andere Navigators. Het weekend bestaat vooral uit veel inspirerende lezingen, praise-avonden en gebedsdiensten. Aan het eind van het weekend ga je dus weer met veel geestelijke bagage naar huis én heb je ook nog eens veel leuke mensen leren kennen.

Songfestival

Het Navigators Songfestival is één van de 3 landelijke NSV evenementen. Het heeft wat weg van het Eurovisie Songfestival, maar dan vele malen beter natuurlijk. Elke stad mag één nummer ten gehore brengen. Na een stemronde wordt de winnaar bekend gemaakt en barst er een groot feest los. De winnende stad krijgt de eer het evenement het volgende jaar te organiseren. Wie weet kun jij plaatsnemen in de band en kun je meehelpen het songfestival voor het eerst naar Delft te brengen!

Sportdag

De NSV-sportdag wordt aan het eind van het jaar gehouden en net zoals het songfestival georganiseerd door de winnaar van het voorgaande jaar. Er wordt een veelvoud aan sporten en spellen beoefend en na afloop is er een groot feest. Navigators Delft doet altijd fanatiek mee aan de Sportdag en is erg succesvol. In 2016 werd de zesde overwinning behaald, en daarmee gaan we aan kop in het all-time klassement